MEME KANSERİ NASIL OLUŞUR? Normal dışı hücrelerin kontrolsüz büyümesi sonucu oluşur. Fark edilmezse tüm vücuda yayılır ve ölümcül olabilir. Meme…
Genetik Meme Kanseri Nedir? Meme kanseri olgularının %10′ u genetik geçişlidir. Birinci derece akrabada ( anne, kız kardeş, kızı, erkek…
Menopoz Sonrası Hormon Tedavisinin Meme Kanseri Riski Üzerine Etkileri Menopoz şikayetlerini azaltmak üzere kullanılan östrojen replasman (yerine koyma) tedavisinin kişiye…
Meme Kanseri Tedavisi ve Çeşitleri Meme kanseri ana tedavileri cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, hormonoterapi ve hedefe yönelik tedavilerdir. Yeni çalışmalar mevcut…
Bağışıklık sistemimizin aktivitesi için çinko gereklidir. Sağlıklı bir sistem için çalışan 300 den fazla enzim, fonksiyon görebilmek için çinko kullanır….
Gün ışığı vitamini olarak da adlandırdığımız D vitamini eksikliklerini son yıllarda sık görmeye başladık. D vitamini güneşin cilde direkt teması…
ERKEKTE MEME KANSERİ OLUR MU? Meme kanseri kadınlarda sık görülen bir kanserdir, ama erkeklerde de meme kanseri gelişebilir. Çünkü erkeklerde…
Meme Kanseri Cerrahisi Sonrası Egzersizler Meme kanseri olan birçok kadın, başka türlü tedaviler yapılsa bile, bir çeşit ameliyat geçirir. Aşağıdaki ameliyatları…
Filloid tümör, memede saptanan nadir bir tümör türüdür. Bir çoğu iyi huylu olup, cerrahi olarak çıkarılması tedavi için yeterlidir. Tanıda…
Memenin in situ lezyonları, henüz süt kanallarının dışına çıkmamış kanser oluşumudur. Kanser hücreleri duktus dediğimiz süt kanalında veya lobul dediğimiz…